BATTLEFIEDS TOURS

Joël Stoppels is battlefied gids en oprichter van Battlefield Tours. Hij heeft een studie gedaan naar verschillende geallieerde operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Door middel van de Battlefield Tours wil hij de kennisdelen met mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog. “De zware strijd in Nederland verdient het om niet vergeten te worden”, vindt Stoppels. Onder de naam Battlefield Tours Groningen gebon hij in de zomer van 2012 met zijn rondleidingen.

De jonge oorlogshistoricus vindt het belangrijk dat de herinnering aan de oorlog levend gehouden wordt. De generatie die het heeft meegemaakt wordt steeds kleiner. Voor jongeren is het belangrijk dat zij weten dat vrijheid niet zomaar iets is. Daar is in de Tweede Wereldoorlog erg hard voor gevochten. Joël Stoppels is member van The International Guild of Battlefield Guiders, badgenummer 70.

Tijdens het Historisch Militair Treffen geeft Joël een 2-tal boeiende presentaties over de bevrijding van de Provincie Groningen. Locatie; Kerk (zaal) aan de Kerkstraat. Toegang is gratis.

Joël Stoppels